Økologiske rødbeder

Hos DanRoots dyrkes der danske økologiske rødbeder – et sortiment der spænder fra de klassiske røde rødbeder til de farverige beder i gule og røde nuancer.

Rødbederne hos DanRoots høstes i løbet af efteråret inden vinteren sætter ind. Herefter lægges rødbederne i kule, hvor de dækkes af halm og plastik,  der holder dem friske henover vinteren. Rødbederne ligger i kule indtil der dagligt hentes mængder frem, som kunderne bestiller. 

Rødbeder er ligesom andre rodfrugter fyldt med kostfibre vitaminer og mineraler. Farverige grøntsager indeholder generelt mange plantestoffer – og her hører de farverige rødbeder især under. Rødbeder er bl.a. rig på folat, der bidrager til immunsystemets normale funktion.

Rødbeder har en smuk farve, en fast struktur samt en sødlig smag, der gør dem egnet til mange retter og i både det salte og det søde køkken. Rødbeder kan koges, bages, syltes eller bruges rå i fx salater.

 

Sæson

September – April

Opbevaring

I køleskabets grøntsagsskuffe.

sortimentet af rødbeder

  • Aflange rødbeder
  • Runde rødbeder
  • Farvede beder mix

Farvede økologiske beder

De farvede beder består af et mix af de røde stribede bolsjebeder og gule beder. De farvede beder er sødlige i smagen, og så er de utroligt smukke at bruge i salater.

De farvede beder minder smagsmæssigt meget om almindelige rødbeder, men især de gule beder har en ekstra sødme. Brug de farvede beder på samme måde som almindelige rødbeder: bagte, kogte eller rå i salater. Her kan det være en fordel at snitte dem helt tyndt på et mandolinjern og vende med fx citrussaft inden de kommes i sæsonens salater.

 

Mange anvendelsesmuligheder 

Rødbeder kan både koges, bages, steges og bruges rå. De har en smuk farve og en sødme, der gør dem ideelle i både det salte og det søde køkken.

Bagte rødbeder, i sæsonens salater, er særdeles lækkert og rødbederne er velegnet, som tilbehør, til de fleste retter. 

Derudover gør rødbede sig virkelig godt i bagværk som fx boller, hvor de giver den smukkeste farve og holder brødet saftigt. Prøv også en saftig rødbede chokoladekage – det smager skønt!

Vi anbefaler altid, at rodfrugterne vaskes godt inden de tilberedes – dette for at undgå jordbakterier i køkkenet.