Økologiske persillerødder

Persilleroden er en slank rodfrugt, der ligner en hvid gulerod, og med en let smag af persille og selleri. Den karakteristiske smag gør rodfrugten velegnet i mange forskellige retter. 

Persillerødder har en lang sæson fra omkring september til april. Det betyder, at den kan nydes i efterårets, vinterens og forårets mange forskellige retter.

Inden vinteren sætter ind dækkes markerne med et tykt lag halm, der isolerer og beskytter, så jorden ikke fryser til og ødelægger persillerødderne. Når persillerødderne forbliver i jorden, gennem sæsonen, bevarer de deres friskhed. DanRoots har et helt særligt set-up, der kan høste i al slags vejr, og selvom sne og frost, nogle gange viser sig fra sin hårde side, så kan der leveres friske varer. 

Persillerødder er rige på kostfibre, vitaminer og mineraler, og de er rige på C-vitamin, folat og jern.  der bl.a. bidrager til immunsystemets normale funktion.

Persillerødder og pastinakker kan nemt forveksles – men er du i tvivl om det er det ene eller det andet er der en nem huskeregel. Persilleroden er som regel mindre og smallere end pastinakken, og toppen buer opad modsat på pastinakkerne. Deraf huskereglen: Pastinakken ned med nakken. 

 

Sæson

SEPTEMBER-APRIL

Opbevaring

I køleskabets grøntsagsskuffe.

Mange anvendelsesmuligheder

Persillerødder har en let smag af persille og selleri, der gør dem velegnet som smagsgiver i mange retter. De smager skønt i gryderetter og supper, hvor de tilfører en god smag og konsistens. Persillerødderne  kan også skæres i mindre tern og steges på en pande eller bages i ovnen til de bliver møre. Sammen med andre rodfrugter kan de også anvendes i mos eller som “dej” til en rösti-rodfrugt. Persillerødderne kan også rives groft eller skæres i papirstynde skiver og bruges som et lækkert element i salater.

Ved at vende de skårne persillerødder med lidt citronsaft, så bibeholdes den lyse farve.  

 

Vi anbefaler altid, at rodfrugterne vaskes godt inden de tilberedes – dette for at undgå jordbakterier i køkkenet.