Gulerødder

DanRoots dyrker et bredt sortiment af danske gulerødder, og kan tilbyde både konventionel og økologisk produktion.

Det danske klima er særdeles velegnet til dyrkning af gulerødder, hvilket giver en lang sæson for friskopgravede rødder. Inden vinteren sætter ind dækkes markerne med et tykt lag halm, der isolerer og beskytter, så jorden ikke fryser til og ødelægger gulerødderne. Når gulerødderne forbliver i jorden, gennem hele sæsonen, bevarer de deres friskhed. DanRoots har et helt særligt set-up, der kan høste i al slags vejr, og selvom sne og frost, nogle gange viser sig fra sin hårde side, så kan der leveres friske varer.

Gulerødder er en af de mest populære grøntsager i Danmark. Det er også den grøntsag, der indeholder mest A-vitamin, hvilket bidrager til et styrket immunforsvar og en sundere hud. Gulerødder har desuden et højt indhold af kostfibre, hvilket kan bidrage til en bedre fordøjelse.

Gulerødder er sprøde, faste og saftige og kan tilberedes på mange forskellige måder: de kan spises rå, stegte, kogte og dampede. Sødmen i gulerødderne gør dem desuden velegnede i bagværk.

 

Sæson

JUNI – MAJ
De første konventionelle gulerødder er klar til at blive høstet i juni måned.

De økologiske gulerødder er klar ca. en måned senere; dvs. i juli måned.

Vejret (sol, varm og regn) er meget afgørende for, hvornå der kan høstes. 

Opbevaring

Gulerødderne opbevares bedst i køleskabets grøntsagsskuffe på det koldeste sted. 

Se filmen om gulerøddernes holdbarhed her

ØKOLOGISKE Snack gulerødder

Økologiske snack gulerødder er et af de seneste udviklingsprojekter, som har fundet sin plads på markedet. En særligt “slank” sort med masser af smag og sødme.

Snack gulerødderne dyrkes på samme betingelser som de almindelige gulerødder. Det vil sige, at de forbliver i jorden gennem hele sæsonen og kan høstes frisk hver eneste dag.

Snack gulerødderne er ideelle til madpakken, som en snack på farten eller som en nem del af aftensmaden. De kan nydes rå, bages eller steges. En af vores favoritter er ovnbagte snack gulerødder med balsamico glaze – det smager skønt!

Se den lille video om de mange anvendelsesmuligheder med de søde snack gulerødder.

Se filmen her 

 

sortiment af gulerødder

  • Økologiske snack gulerødder
  • Håndsorterede gulerødder i bakke
  • Gulerødder i poser
  • Gulerødder i bigbags
  • Gulerods-chunks (skrællede og skåret i mindre stykker)
  • Skrællede hele gulerødder
  • Gulerødder i strimler (2 og 4 mm)
  • Farvede gulerødder – mix af farver
  • Fodergulerødder

fodergulerødder

I den daglige sortering af gulerødder vil der altid være en vis spildprocent af varer, der ikke lever op til de standarder, som kunderne vil have. Gulerødderne fejler som sådan ikke noget, men de afviger i overflade, størrelse og udseende. De ukurante rødder sælges derfor som fodergulerødder – dyrene er ligeglade med, hvordan gulerødderne ser ud.

Det mest solgte produkt er fodergulerødder i netsække, som er lette at håndtere. Ønskes en hel trailer fuld kan dette også arrangeres. Salg af fodergulerødder foregår hver lørdag hos DanRoots:

Tange Søvej 42, 8850 Bjerringbro
Åbent hver lørdag fra kl. 09.30 – 12.00

Der kan rekvireres flere informationer ved at kontakte Thomas Niekrenz. Mailadresse er: thomas@horsecarrots.dk

SIDSTE DAG FOR SALG AF FODERGULERØDDER, I DENNE SÆSON, ER LØRDAG DEN 27/4-2024

Mange Anvendelsesmuligheder

Gulerødder er ideelle såvel rå som kogte, stegte og bagte.

Gulerødder fungerer godt i både supper, gryderetter og salater. De kan også bages i ovnen eller steges på panden, så de bliver gyldne, men stadig har bid.

Gulerødderne har også en dejlig sødme, der gør dem særdeles velegnet i brød og kager. Udover en skøn smag, så giver de også bagværket en saftig konsistens.

Vi anbefaler altid, at rodfrugterne vaskes godt inden de tilberedes – dette for at undgå jordbakterier i køkkenet.