Om Danroots

et familiedrevet gartneri i naturskønne omgivelser

Gartneriet har rødder helt tilbage til 1955; dengang hed gartneriet Tange Frilandsgartneri. I dag har virksomheden vokset sig større og eksporterer nu en betragtelig mængde af de danskproducerede råvarer. Successen på eksportmarkedet var med til at danne grundlaget for et navneskifte og i 2017 blev Tange Frilandsgartneri ændret DanRoots A/S. 

Trods et navneskifte er beliggenheden stadig den samme; nemlig ved Tange Sø i naturskønne omgivelser. Alle virksomhedens aktiviteter er samlet på ét sted, så markafdeling, produktion og administration kan sparre med hinanden og drive en udviklingsstærk virksomhed.

Fra at være et lille gartneri, med fokus på gulerødder og kinakål, har virksomheden, med tiden, udviklet sig til at være en stor fødevareproducent, der udover almindelige rodfrugt posevarer, også kan levere lettere forarbejdede convenience produkter.

DanRoots ledes af Klaus Vestergaard, der er 3. generation. Klaus´ søn, Peter Vestergaard, vil på sigt overtage forpligtigelserne og derved blive 4. generation. Indtil generationsskiftet skal realiseres, supplerer familien hinanden med hver deres kompetencer, der styrker virksomheden.

Gennem tiden har DanRoots opbygget stor ekspertise og viden, og virksomhedens fortsatte udvikling sikres gennem en hverdag med fokus på produktudvikling, innovation, bæredygtighed og medarbejderengagement.

 

 

 

 

DanRoots satser på økologi

I 1995 lancerede DanRoots sine første økologiske gulerødder. Siden da er alle rodfrugter (pastinakker, persillerødder, kartofler, rødbeder) omlagt til økologi. Kun de almindelige orange gulerødder dyrkes både økologisk og konventionel. 

I dag foregår al dyrkning under vigtig hensyntagen til miljøet, og der er stort fokus på fødevaresikkerhed, kontrol og sporbarhed. Gartneriet har gennem tiden opnået flere internationale certificeringer, for frugt og grønt; herunder IFS, GLOBALGAP og GRASP.

Se med her og hør historien om, hvilke tanker der gøres omkring økologisk produktion.
Film om de Økologiske fødevarer

EN DEL af Gasa Nord Grønt

DanRoots er, sammen med andre andelshavere,  en del af Gasa Nord Grønt (GNG).

Gasa Nord Grønt spiller en stor rolle i forhold til kundesamarbejder og det at profilere de danske råvarer. Gasa Nord Grønt har et stærkt team, med brede kompetencer, der kan komme alle samarbejder til gode. Det daglige salg styres og ledes af Gasa Nord Grønt i tæt samarbejde med DanRoots. 

Gasa Nord Grønt har stærke alliancer på både det danske marked og på udvalgte eksportmarkeder. 

Vi anbefaler altid, at rodfrugterne vaskes godt inden de tilberedes – dette for at undgå jordbakterier i køkkenet.