Om rodfrugter

Her er du:/Om rodfrugter
Om rodfrugter 2021-11-25T10:29:45+00:00

Den vigtige rodfrugt

Rodfrugter kan følges tilbage til den klassiske oldtid. Med romerne kom rodfrugterne til England og Tyskland, og også i Frankrig har de gamle traditioner. I Danmark har rodfrugter ikke en lang og ubrudt historie.

Rodfrugter kan tilberedes på et utal af måder. De kan bages hele eller i mindre stykker. Skær f.eks. persillerødder i stave, vend med en god olivenolie, drys med salt og peber og bag dem i ovnen. Variér de bagte rødder med honning, ahornsirup eller tørrede krydderurter. Rodfrugter kan koges til kraftige, vidunderlige cremede vintersupper. De kan dampes i lange stave og marineres i en god vinaigre med krydderurter. De kan skæres i stykker, dampes og moses.

En mos kan laves af kartoffel, pastinak, persillerod og godt med løg. Krydr mosen med reven muskatnød, olivenolie, salt og peber. Rodfrugter kan strimles fint og bruges i wok-mad eller de kan tilsættes ragouter og ledsage vildtretter. De kan rives rå og spises med en god dressing. Revet persillerod, gulerod og rødbede er et smukt syn.

Vores krop har brug for rodfrugternes vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter, så giv dig tid til at bringe det bedste frem i “rødderne”.

Kilde: Anne van der Merwede

Mere information om rodfrugter

Gulerødder

Gulerødder er en af de mest anvendte grøntsager og den grøntsag, der indeholder mest A-vitamin.

Læs mere her

Persillerødder

Persillerødder er en meget velsmagende rodplante, der ligner en hvid gulerod, men smager af persille – og en anelse selleri.

Læs mere her

Pastinakker

Pastinakker ligner hvide gulerødder og har en sød og let nøddeagtig smag. Pastinakken minder om persilleroden i udseende.

Læs mere her

Rødbeder

Rødbeder har en flot bordeaux rød farve, sød i smagen og med et højt indhold af jern.

Læs mere her

Fodergulerødder

I den daglige sortering af gulerødderne vil der altid være en mængde, der ikke kan bruges til detailsalg.

Læs mere her
Se opskrifter

Prøv vores mange opskrifter med rodfrugter

Rodfrugter kan tilberedes på et utal af måder. De kan f.eks. bages hele eller i mindre stykker. Vi har samlet en lang række gode opskrifter med rodfrugter.
Se opskrifter